Implantologija

Početna Implantologija

Implantologija

Implantologija

  • Usluge

Implantologija je moderna grana stomatologije koja se bavi nadomještanjem jednog ili više zuba ugradnjom endosealnih implantata. Dentalni implantati su nadomjesci od titanijuma i apsolutno su biokompatibilni i bioinertni što znači da ih organizam ne prepoznaje kao strano tijelo i kao takve ne odbacuje.

Implantati se mogu ugraditi kod nedostatka jednog zuba, gdje jedan implantat nosi jednu krunicu metal-keramičku ili cirkon oksidnu, mogu služiti kao nosači mostova ili čak mogu služiti za sidrenje totalnih proteza.

Ako se radi o potpunoj bezubosti, rješenje je most na implantatima ili proteza pričvršćena za implantate. Most na implantatima je fiksan i izgleda prirodnije od proteze. Ukoliko postoji mogućnost ugradnje više implantata 6-8 koji su statički dobro raspoređeni, može se izraditi fiksni "cementirani" ili pomični most. Ukoliko je moguće ugraditi manji broj implantata 2-4 radi se proteza. Proteza učvršćena na implantatima je čvršća od obične proteze, no i dalje je mobilna i može se vaditi. Implantati općenito poboljšavaju kvalitetu života pacijenta, te podižu pacijentovo samopouzdanje. Jedna od prednosti ugradnje implantata je i ta što se susjedni zubi ne bruse a njihovom ugradnjom se ujedno spriječava resorpcija kosti.

Ordinacija Sulejmanagić jedna je od prvih ordinacija u Bosni i Hercegovini koja se počela baviti ugradnjom implantata i imamo iskustvo više od 15 godina. U našoj ordinaciji nudimo ugradnju implantata tipa Duravit, kompanije B&B DENTAL IMPLANT COMPANY koja uspješno dizajnira i proizvodi implantate vrhunske kvalitete još od 1991 godine. Više o ovoj vrsti implantata pogledajte na www.bebdental.it